Wintersport

Wist je dat je in Polen uitstekende ski – en snowboardmogelijkheden hebt?

Het Tatragebergte (ca. 1300 km van Nederland en 100 km ten zuiden van Krakow)  is de hoogste bergketen van Polen en tevens het hoogste gedeelte van de Karpaten. Het hele gebied vormt een Nationaal Park  met een beschermde planten- en  dierenwereld.  Het landschap wordt beheerst door spitse bergtoppen, steile beboste hellingen en talrijke hoog gelegen meren.

Het Tatragebergte heeft vele pistes met verschillende moeilijkheidsgraad.
Zakopane, gelegen in een  schilderachtig dal omringd door hoge bergen, is het wintersportcentrum. Voor de gevorderde skiër biedt de Kasprowy Wierch (ca. 2000m b.z.s.) een uitdaging. De top wordt bereikt met een kabelbaan. Boven maakt u gebruik van de stoeltjesliften. Minder gevorderde en beginnende skiërs kunnen terecht op de Gubalowka (tandradbaan en sleepliften), de Butorowy Wierch (stoeltjeslift), de Polana Szymoszkowa (stoeltjeslift). Zakopane is ook de plaats voor de liefhebber van après-ski. De stad biedt gezellige restaurants, cafés en discotheken. In Krupówki, de hoofdstraat van Zakopane kunt u gezellig wandelen en winkelen.

Er zijn ook verschillende pistes  met sleep- en stoeltjesliften in de dorpjes in de  omgeving van Zakopane zoals Bukowina,  Bialka Tatrzanska, Witow of Kluczkowce.

Vanuit Zakopane is een excursie mogelijk naar Krakau en/of naar Auschwitz.
Er is de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een nacht Krakau, zodat u de gelegenheid heeft deze prachtige stad te bezoeken.

Reis

Vliegreis – van Eindhoven naar Katowice of Krakow + transfer naar Zakopane

Busreis – Vertrek vroeg in de ochtend en aankomst Zakopane laat in de nacht of vertrek in de middag en aankomst ’s ochtends.  U kunt ook een overnachtingshotel nemen nabij de grensovergang Duitsland/Polen.

Verblijf

b.v. Pension Koscielisko, gelegen ca. 5 km van het centrum van de stad, regelmatige busverbinding met het centrum.  2,3,4-persoonskamers met douche en toilet op basis van half pension.

Verhuur van ski/snowboarduitrusting en ski lessen zijn inbegrepen.

Extra’s :

► Diner met folklore muziek in een regionaal restaurant in de hoofdstraat

► Arrensleetocht  met fakkels

Prijzen

Advertentie