Krakau en omgeving

Hieronder treft u een voorbeeld van een excursie naar Zuid-Polen. Uiteraard kan de reis volledig aan uw wensen aangepast worden. Voor meer mogelijkheden van activiteiten zie het subkopje ‘meer excursiemogelijkheden’.

De reis 

Busreis:

Mogelijkheid 1. Vertrek ’s ochtends, tussenstop in Berlijn voor bezoek aan het Holocaust museum, overnachting in Wroclaw/Breslau.

Mogelijkheid 2. Vertrek ’s avonds. rechtstreeks  doorrijden naar Krakau, aankomst rond de middag de volgende dag.

Vliegreis: Vertrek vanaf luchthaven Eindhoven naar Krakau of nabij gelegen Katowice. Vanaf de luchthaven zal er een transfer zijn naar het hotel.

Dag 1 

‘s Middags staat er een stadsrondleiding op het programma,  begeleid door een Nederlands sprekende gids.  Deze loopt door de Oude Stad met het marktplein als middelpunt, waar de prachtige gotische Mariakerk en de Lakenhal zich bevinden. Verder zal het universiteitsgebouw van de 14de eeuw, de Florian Poort met Barbacane en het koninklijk kasteel Wawel bezocht worden.

Uiteraard is er ook ruimte voor rust momenten en vrije tijd op een van de vele gezellige terrasjes.

’S Avonds is er een diner met ‘Klezmer concert’ in een sfeervol Joods restaurant in de wijk Kazimierz. Een echte belevenis!

Dag 2 

Vandaag staat er een excursie naar Auschwitz op het programma.

Dag 3 

Op dag 3 brengen we een bezoekje aan unieke Zoutmijnen, gelegen vlak bij Krakau. Deze spectaculaire zoutmijnen staan op de UNESCO lijst en worden elk jaar bezocht door meer dan een miljoen toeristen van over de hele wereld. Op een  rustig tempo loop je ca 899 treden naar beneden tot zo’n 130 meter onder de grond. Daar bevinden zich de vele gangen en kamers om te bezichtigen. Gelukkig kun je met de lift weer naar boven..

In de middag gaan we terug naar Krakau waar we een bezoek brengen aan de  ‘Oskar Schindler fabriek’, die bekend is geworden door de film ‘Schindler’s List’. Gedurende de WO II redde Oskar Schindler, eigenaar van emaillefabriek in Krakow levens van meer dan 1000 joden.

Dag 4

Vandaag is het een actieve dag in de natuur van het  Tatra Nationaal Park, 100 km ten zuiden van Krakau. Na aankomst in Zakopane ontmoeten wij de gids en gaan samen met hem op mountainbikes de omgeving verkennen. In de middag staat een rit met een kabelbaan op het programma. Je gaat naar de top van de Kasprowy Wierch, 2000 meter hoog.  Daarboven ben je op de grens van Polen en Slowakije. Aan beide kanten heb je een prachtig uitzicht.

Dag 5

Helaas.. het zit er alweer op! Vandaag vertrek je met een tranfer naar de vluchthaven en vlieg je naar huis, of vertrekt de bus terug naar Nederland.

Reisverslag

Advertentie